Nieuwe voorzitter Westerlo spreekt ambitie uit: ''In de middenmoot belanden''

Nieuwe voorzitter Westerlo spreekt ambitie uit: ''In de middenmoot belanden''

12-07-2016 15:19

KVC Westerlo maakte dinsdag bekend dat hoofdsponsor Soudal een meerderheid van de aandelen heeft verworven binnen de Kempense club. Soudal-topman Vic Swerts is de nieuwe voorzitter van de eersteklasser. Hij gaf aan Sporza meer uitleg over de deal en zijn plannen met de club.

"Er was al een goeie "match" als hoofdsponsor en zo kenden we elkaar al goed. Dit is geen commerciële aankoop, want onze winst halen we wel uit onze producten. We denken echter dat dit een goed huwelijk kan worden en vinden dit verhaal belangrijk voor onze verankering in de Kempen'', aldus de nieuwe sterke man.

Westerlo krijgt door de deal een serieuze kapitaalinjectie. Swerts kondigde dan ook direct de komst van versterkingen aan. "We kunnen nu nog professioneler gaan werken. Zo zijn we op zoek naar een commercieel manager. Op sportief vlak spreken we momenteel met drie versterkingen."

Swerts sprak ook zijn ambitie voor het komende seizoen uit. Westerlo wil in de toekomst niet meer tegen degradatie vechten, zoals het afgelopen seizoen het geval was. ''We willen in de middenmoot belanden, maar ik plak daar geen termijn op. Uiteraard gaan we daar wel wat fondsen voor voorzien'', aldus Swerts. Op de persconferentie werd ook bekend dat Herman Wynants algemeen manager blijft.