Bliksemsnelle spits aast op transfer: Antwerp is het meest concreet

Bliksemsnelle spits aast op transfer: "Antwerp is het meest concreet"

07-07-2016 09:47

Geen valse ziektebriefjes voor Steeven Langil, de Fransman is gewoon eerlijk. Hij aast op een transfer en komt niet meetrainen met Waasland-Beveren. De Waaslanders laten hem echter niet zomaar gaan.

Langil windt er in Het Laatste Nieuws geen doekjes om. Hij wil heel graag vertrekken. "Ik heb de club op de hoogte gebracht van mijn forfait. Mijn beslissing is beter voor iedereen, want ik zit met een transfer in mijn hoofd. Ik ben eerlijk: ik wil weg."

Langil vindt namelijk dat belofte schuld maakt. "Ik heb meerdere voorstellen op zak, ook uit het buitenland. Antwerp is het meest concreet, maar Waasland-Beveren vraagt veel te veel geld, 500.000 euro volgens mijn informatie. Ik ben nochtans gratis gekomen en kreeg de belofte dat ik goedkoop mocht vertrekken. Daar houdt de club zich niet aan. Vandaar dit interview op mijn vraag: voorzitter, laat me alstublieft gaan. Of geef me opslag, maar dat zal niet gebeuren, vrees ik."

Langil is de huidige situatie in ieder geval kotsbeu. "Nu moet ik alleen trainen en dat is allerminst plezant. Hopelijk komt er een oplossing uit de bus - aan mij zal het niet liggen. Wat als er geen transfer komt? Daar ga ik niet vanuit."

Reactie voorzitter
Huyck communiceert niet over de transfersom die Waasland-Beveren vraagt, maar geeft wel een veelzeggend statement. "Als ik hoor wat Langil elders kan verdienen, dan zijn die bedragen niet in verhouding met de geboden transferprijs", vertelt hij.