OFFICIEEL: KV Kortrijk verkoopt Deens toptalent aan zusterclub Cardiff City

OFFICIEEL: KV Kortrijk verkoopt Deens toptalent aan zusterclub Cardiff City

06-07-2016 12:18

De transacties tussen Cardiff City en zusterclub KV Kortrijk zijn nog niet afgelopen. De Kortrijkzanen hebben Kenneth Zohore, die door Kortrijk werd uitgeleend aan Cardiff City, officieel verkocht aan de club uit Wales.

Hij heeft geen minuut gespeeld voor KV Kortrijk, maar Cardiff City heeft hem wel officieel weggehaald bij de Kerels. Zohore trekt definitief naar Wales, waar hij zal spelen voor Cardiff City. De Deense spits werd in januari van vorig seizoen weggehaald bij Odense en meteen daarna uitgeleend aan Cardiff City. Dit gebeurde om het transferverbod van de club te omzeilen. Nu Cardiff City geen transferverbod meer heeft, kon het Zohore definitief overnemen.

Echt overtuigen kon Zohore niet bij Cardiff City. In totaal kwam hij maar aan twaalf wedstrijden voor de club, veelal als invaller. Daarin kon hij uiteindelijk twee keer scoren. Kortrijk heeft waarschijnlijk weinig tot geen geld gekregen voor de Deen, maar wel een andere speler in ruil. Zo werd Idriss Saadi door Cardiff voor één seizoen uitgeleend aan KV Kortrijk.

 Lees ook: Transferoverzicht: Jupiler Pro League zomer 2016 - 2017