Mourinho debuteert op persconferentie bij United en sneert meteen naar Wenger

Mourinho debuteert op persconferentie bij United en sneert meteen naar Wenger

05-07-2016 12:16

José Mourinho heeft dinsdagmiddag zijn eerste persconferentie gegeven als manager van Manchester United. De Portugees maakt van Champions Leauge-voetbal een groot doel.

Mourinho werd enkele weken geleden aangesteld als opvolger van Louis van Gaal, die na de eindzege in de FA Cup moest vertrekken. De Nederlander slaagde er in zijn tweede seizoen niet in om United naar de Champions League te leiden. "Het is teleurstellend dat we volgend seizoen niet op het hoogste podium uitkomen", erkent Mourinho bij zijn eerste persconferentie.

"Hopelijk is het maar voor één seizoen. We moeten ervoor zorgen dat de club terugkomt waar het hoort: de Champions League", vervolgt de Portugees. "Ik arriveer bij een club die moeilijk is te omschrijven. Het is geen droombaan... Het is realiteit. Iedereen, maar dan ook echt iedereen wil bij Manchester United werken. Niet veel mensen krijgen de kans. Ik wel. Ik voel de verantwoordelijkheid en de historie. Ik weet wat de fans van me verwachten."

Mourinho zou Mourinho niet zijn als hij – ook bij zijn eerste persconferentie – een sneertje zou uitdelen naar collega's. Arsène Wenger is het slachtoffer. "Wat ik te bewijzen heb? Niks. Er zijn managers die al tien of vijftien jaar geen landstitel meer hebben gewonnen", verwijst hij naar Wenger. "Mijn laatste keer was een jaar geleden."