'Italiaanse topclub wil doordrukken voor Vermaelen na recente Barça-aankoop'

'Italiaanse topclub wil doordrukken voor Vermaelen na recente Barça-aankoop'

01-07-2016 17:37

AS Roma zet nog steeds in op de komst van Thomas Vermaelen. De Rode Duivel kwam het voorbije seizoen maar weinig aan de bak bij FC Barcelona en de Catalanen zien er dan ook geen graten in om hem te laten vertrekken.

Roma ziet in Vermaelen een gedroomde vesterking voor de achterhoede. Volgens Il Messaggero zou Radja Nainggolan zijn landgenoot overigens aangeraden hebben bij het Romeinse bestuur. Vermaelen staat helemaal bovenaan het lijstje van de Italianen, die hem zien als een polyvalente en technische verdediger. Roma had nog twijfels bij zijn fitheid, maar zijn prestaties op het EK hebben die helemaal doen verdwijnen.

De Giallorossi proberen de mandekker zo goedkoop mogelijk binnen te halen via een uitlening met aankoopoptie. Roma heeft er goede hoop in dat het de prijs kan drukken. Allereerst trok Barcelona onlangs een concurrent voor Vermaelen aan in de persoon van Samuel Umtiti. Daarnaast heeft Vermaelen dezelfde zaakwaarnemer als Roma-middenvelder Kevin Strootman. Dat zou de onderhandelingen moeten vergemakkelijken.