Wilmots moet tactische bespreking voor clash met Wales nog houden

Wilmots moet tactische bespreking voor clash met Wales nog houden

01-07-2016 16:40

Vrijdagavond om 21u treden de Rode Duivels aan tegen Wales in de kwartfinale van het EK. Hoe de Belgen die wedstrijd tactisch moeten aanvatten, heeft de bondscoach de spelers nog niet meegedeeld. Dat zou pas in de late namiddag gebeuren.

Ruben Van Gucht volgt de Belgische nationale ploeg op de voet voor Sporza en meldt dat de spelers eigenlijk nog van niets weten. "De basiself maakt de bondscoach pas rond 18u bekend. Dat is zijn gebruikelijke methode", steekt de journalist van wal.

"Maar ook de tactische bespreking heeft donderdagavond niet plaatsgevonden. In plaats daarvan vond Wilmots het beter om samen naar Polen-Portugal te kijken. Hoe de Duivels Wales moet aanpakken, zal pas in de loop van vrijdagmiddag intern besproken worden", weet Van Gucht.

Die beslissing van Wilmots hoeft op zich niet zo opmerkelijk te zijn. Als België erin slaagt zich te ontdoen van Wales, ontmoet het in de halve finale Portugal, dat na strafschoppen won van Polen. Een beetje scouting met het oog op die (eventuele) confrontatie is altijd mooi meegenomen.