Vertonghen ziet geen probleem in transferperikelen: Kan enkel maar motiveren

Vertonghen ziet geen probleem in transferperikelen: "Kan enkel maar motiveren"

29-06-2016 19:15

De voorbije dagen hingen de transfergeruchten rond Michy Batshuayi en Thomas Meunier als een schaduw over de Rode Duivels. Jan Vertonghen is ervan overtuigd dat die ontwikkelingen geen invloed zullen hebben op hun individuele prestaties. "Het kan hen alleen maar motiveren."

Vertonghen is niet tot in de kleinste details op de hoogte van de transferbeslommeringen van zijn collega's. "Ik weet niet of er iets officieels uit de bus is gekomen," zegt hij. "Het is zeker geen taboe, maar er wordt eigenlijk weinig over gesproken. Ik wist zelfs niet dat Chelsea naar hier gekomen is om medische testen af te nemen van Batshuayi."

"Die transfers zijn alleen maar goed nieuws voor die jongens", vervolgt de verdediger. "Het zal hen enkel maar kunnen motiveren. Ik denk niet dat het verder negatieve gevolgen zal hebben voor hun prestaties. Ze zullen de knop wel snel genoeg omdraaien", verzekert hij. 

Eigen toekomst
Zit er bij Vertonghen zelf een move op de transfermarkt aan te komen deze zomer? "Ik voel me fitter dan ooit tevoren. Maar het liefst van al bereik ik de top met Tottenham. Ik zit goed bij The Spurs. Hoe dichter je bij de top komt, hoe minder idolen je hebt en van hoe minder topclubs je droomt."