'Gent ziet Sels dan toch vertrekken, twee Engelse clubs melden zich'

'Gent ziet Sels dan toch vertrekken, twee Engelse clubs melden zich'

28-06-2016 08:04

Matz Sels staat dicht bij een overgang naar Engeland. De doelman van KAA Gent kan rekenen op concrete interesse van Middlesbrough FC en Newcastle United. Sels gaf eerder al aan dat hij zich klaar voelt voor een transfer naar een buitenlandse topcompetitie.

Het Laatste Nieuws weet dat Gent graag zes miljoen voor haar 24-jarige doelman zou krijgen. Dat gaat geen problemen opleveren. Voornamelijk Middlesbrough, dat eind vorig seizoen promoveerde naar de Premier League, zou wel wat zien in Sels. The Boro is op zoek naar een jongere concurrent voor de 37-jarige Dimitrios Konstantopoulos.

Ook Newcastle heeft Sels op het oog. De club uit het noorden van Engeland degradeerde na een faliekant seizoen uit de Premier League, maar is vastbesloten om het verblijf in de Championship slechts tot één seizoen te beperken. Met Rafael Benitez wist het alvast haar coach met een grote naam te behouden.

Afwezig op trainingskamp
Dat Sels op weg is naar Engeland, lijkt hoe dan ook vast te staan. De doelman stuurde zijn kat naar het trainingskamp van de Buffalo's in de Ardennen. Officieel is hij ziek, maar in feite wacht hij af tot de overgang afgerond wordt. Sels werd in 2015 Belgisch landskampioen met Gent en viel in het voorbije seizoen onder meer op door zijn uitstekende prestaties in de Champions League.