'Rode Duivel sluit transfer naar een Belgische topclub niet uit'

'Rode Duivel sluit transfer naar een Belgische topclub niet uit'

27-06-2016 07:51

Nicolas Lombaerts was de laatste afvaller in de selectie van Marc Wilmots en ging niet mee naar het EK. De verdediger heeft de gehele zomer de tijd om een keuze te maken over zijn toekomst. Onze landgenoot vertrekt namelijk mogelijk bij het Zenit Sint-Petersburg. Een terugkeer na de Jupiler Pro League is een serieuze optie.

Anderlecht en Club Bruggen zouden zich graag met de Rode Duivel willen versterken. Lombaerts krijgt echter jaarlijks 2,5 miljoen euro netto in Rusland en dat is een obstakel. Volgens Het Laatste Nieuws zou Lombaerts echter bereid zijn om in te leveren, zodat hij het komende seizoen weer in Eerste Klasse kan spelen. De krant schrijft dat Lombaerts deze week zelfs de gesprekken zal openen met de twee Belgische topclubs. 

Er is wel veel concurrentie uit het buitenland. Zo heeft de Nederlandse kampioen PSV de centrale verdediger op het oog. Er zou ook interesse vanuit de Bundesliga zijn. Borussia Mönchengladbach, de club van Thorgan Hazard, heeft naar verluidt concrete belangstelling.