Reynders tevreden: Beter één heel goede spits kopen dan twee of drie mindere

Reynders tevreden: "Beter één heel goede spits kopen dan twee of drie mindere"

25-06-2016 10:45

Tom De Sutter werd vrijdag officieel voorgesteld als de nieuwe aanvalsleider van Sporting Lokeren. Sportief directeur Willy Reynders is alvast in de wolken met zijn kersverse aanwinst. Hij legt bij Het Laatste Nieuws uit waarom Lokeren het risico nam om zwaar te investeren in De Sutter.

"Een goede spits hebben is echt cruciaal, dat is vorig jaar gebleken", verwijst Reynders naar het recente verleden. Lokeren begon immers dramatisch aan het seizoen 2015-2016. Pas toen het met de terugkeer van Hamdi Harbaoui het probleem in de spits kon oplossen, draaide het elftal ineens een pak beter.

Met twaalf doelpunten in zestien wedstrijden trapte de Tunesische aanvaller Lokeren alsnog naar een zorgeloos seizoen. "De les die we toen geleerd hebben, is dat je beter één heel goede spits koopt dan twee of drie mindere", geeft Reynders aan.

De sportief directeur hoopt dus dat De Sutter de rol van Harbaoui kan overnemen. "Dit is voor Lokeren een zeer zware inspanning geweest op financieel vlak, maar wél een noodzakelijke inspanning," concludeert hij.