'Toptalent van Club Brugge voor jaartje naar Essevee, net als oud-speler'

'Toptalent van Club Brugge voor jaartje naar Essevee, net als oud-speler'

17-06-2016 07:52

Zulte Waregem stelt eerstdaags twee nieuwe spelers voor het komende seizoen. Zoals VoetbalPrimeur.be al eerder aankondigde, verdedigt Jens Naessens vanaf juli opnieuw de kleuren van de West-Vlamingen. Ook Sander Coopman, het jonge talent van Club Brugge, zou de rangen van Francky Dury komen versterken.

Zowel Naessens als Coopman zouden zich één van de komende dagen aan Zulte Waregem verbinden, meldt Het Laatste Nieuws. In een exclusief bericht kon VoetbalPrimeur.be u vorige vrijdag al melden dat Naessens zou terugkeren op het oude nest. De aanvaller speelde tot 2014 immers al aan de Gaverbeek, waarna hij de overstap maakte naar KV Mechelen.

Zijn passage bij de Manenblussers viel echter tegen. Ook in een uitleenbeurt aan Royal Antwerp FC kon hij geen potten breken. Naessens en Zulte Waregem hebben al een persoonlijk akkoord, nu moet KV Mechelen zijn fiat nog geven. Maar dat zou geen problemen mogen opleveren.

Naast Naessens versterkt Dury zijn kern ook met Sander Coopman. Het jonge talent van Club Brugge hoopt bij Essevee een stap te zetten in zijn ontwikkeling, aangezien hij bij Blauw-Zwart niet zo vaak op speelminuten kan rekenen. De 21-jarige middenvelder wordt een jaartje gehuurd.

Met de verse aanwinsten op til mogen er ook enkele spelers opkrassen bij de West-Vlamingen. Zowel Charni Ekangamene als Chuks Aneke mogen uitkijken naar een andere club. Voor beide is er overigens al interesse, van respectievelijk het Nederlandse Willem II en het Engelse MK Dons.