OFFICIEEL: Waasland-Beveren bereikt akkoord met boomlange Senegalees

OFFICIEEL: Waasland-Beveren bereikt akkoord met boomlange Senegalees

13-06-2016 13:00

Het gaat hard voor Waasland-Beveren. Amper enkele uren na het nieuws over Kjetil Borry is er weer officieel transfernieuws. Ook de Senegalese middenvelder Ibrahima Seck heeft namelijk getekend.

Er was al langer sprake van interesse in Seck, maar nu wordt het nieuws ook bevestigd op de officiële Twitter van de Waaslandse club. Voorzitter Dirk Huyck is in de wolken met de komst van de middenvelder, die afgelopen seizoen bij Auxerre speelde in de Ligue 2.

"Hij is een controlerende middenvelder met aanvallende impulsen. Hij beschikt over heel wat ervaring en voegt gestalte toe aan de ploeg. We zijn erg blij met zijn komst, want hij was gegeerd door meerdere ploegen. Verdedigend is hij sterk, maar ook in de passing en het uitvoetballen", klinkt het op de officiële website.

Seck zelf is overtuigd dat hij een goede keuze heeft gemaakt. "Ik wil de club graag helpen haar ambities waar te maken. Hopelijk kunnen we de verrassing zijn dit jaar. Ik wil persoonlijk een goed eerste jaar doormaken in België. Ik ben trots de kleuren te kunnen dragen van deze ploeg. Beveren heeft in het verleden enkele grote namen opgeleid, waaronder Gervinho."