Gerets reageert aangeslagen op beledigingen van Nilis

Gerets reageert aangeslagen op beledigingen van Nilis

13-06-2016 10:00

Luc Nilis heeft onlangs zijn autobiografie op de markt gebracht, en daarin blaast hij heel wat bruggen op. Zo is hij bikkelhard voor ex-coach Eric Gerets, en die is daar uiteraard helemaal niet blij mee. 

Nilis maakte een paar weken geleden duidelijk dat hij naar eigen zeggen 'schijt had aan Gerets'. In Het Nieuwsblad reageert Gerets voor het eerst op dat interview. "Ik heb het boek jammer genoeg nog niet gelezen, maar wel de krantenartikels. Het is zijn goed recht om dat te zeggen. Ik had mijn redenen om te doen wat ik deed. Sportieve redenen, zeker niet dat ik me belangrijker achtte dan hem op PSV", vertelt de ondertussen 62-jarige Gerets.

Nilis beweert dat Gerets niet kon verkroppen dat de spits een grotere ster was dan hij. "Ik zou wel ongelooflijk stom zijn om mij hoger te achten dan Luc Nilis. Iedereen kent zijn kwaliteiten. Maar, alleen bomen komen mekaar nooit tegen. Mensen wel. Misschien kunnen we daar ooit een pintje over drinken, want ik denk niet dat het probleem zo gigantisch groot was."

Gerets had de kritiek van Nilis kennelijk helemaal niet verwacht. "Hij is een Limburger. Ik ben een Limburger. Nilis is een mooie voetballer, zeker in zijn PSV-tijd. Natuurlijk vind ik dat niet leuk, maar het leven gaat verder."