De Mos haalt uit naar Rode Duivels: Bezien het EK als schoolreisje

De Mos haalt uit naar Rode Duivels: "Bezien het EK als schoolreisje"

13-06-2016 09:02
1

De Rode Duivels beginnen maandagavond met veel ambitie aan het EK in Frankrijk. Desondanks zijn er ook veel twijfels rond ons nationaal elftal. De Nederlandse analist Aad De Mos haalt bijvoorbeeld snoeihard uit naar de internationals en vooral bondscoach Marc Wilmots.

"Het is een cultuurshock. Het hele seizoen werken ze met absolute toptrainers en dan komen ze bij de nationale ploeg Wilmots tegen. Dat is een te grote omslag. Dat zeggen de spelers ook tegen mij", verklaart De Mos aan Metro. De spelers zouden de bondscoach dan ook niet serieus nemen volgens de Nederlander. "Hij is niet krachtig genoeg, zeker nu Vincent Kompany er niet bij is. Iedereen wil de hoofdrol spelen en het mannetje zijn."

De voormalige trainer heeft de indruk dat de Rode Duivels het EK licht opnemen. "Al die vrolijke foto's en filmpjes op sociale media... Ze vinden het allemaal maar best, precies. In de spelersgroep wordt alleen maar gepraat over spelersvrouwen en transfers. Alsof ze na een zwaar seizoen even op schoolreis mogen."

Ook op tactisch vlak schiet Wilmots te kort, vindt De Mos. "Bij ons in Nederland is het ondenkbaar dat een speler zelf bepaalt waar hij staat", verwijst hij naar de positiewissels van Eden Hazard en Kevin De Bruyne tegen Noorwegen. Dat krijg je ervan als je tactiek niet klopt en er geen automatismen zijn. De Belgen hebben een sterke selectie, maar het wordt heel lastig", klinkt het.