Jeugdcoördinator van Club Brugge in de wolken: Dit is een grote stap

Jeugdcoördinator van Club Brugge in de wolken: "Dit is een grote stap"

10-06-2016 11:48

Club Brugge zet de laatste jaren steeds meer in op jeugdwerking, want die heeft een tijdje op een laag pitje gestaan. Club wil jeugd zien doorstromen, en zeven beloften krijgen volgend seizoen een unieke kans.

De beloftenploeg werd dit jaar net als de A-ploeg kampioen, en voor wat hoort wat. Zeven jonge Bruggelingen zullen de voorbereiding mogen meemaken, oefenmatchen incluis. Het gaat concreet om middenvelder Laurent Lemoine (18), linksachter Ahmed Touba (17), verdedigende middenvelder Daouda Peeters (17), linkermiddenvelder Jellert Van Landschoot (18), rechteraanvaller Thibault Vlietinck (18) en de spitsen Terry Osei-Berkoe (18) en Dennis Van Vaerenbergh (18).

Pascal De Maesschalck, leider van de Club Academy, is helemaal gewonnen voor dat initiatief. "Het verleden heeft ons geleerd dat die overstap toch niet altijd even gemakkelijk verloopt voor de jongeren. We mogen daarbij niet verwachten dat alles meteen honderd procent perfect verloopt. Deze zeven jongens zullen samen met de A-kern aan de voorbereiding beginnen, maar dat betekent niet dat hun programma ook altijd honderd procent hetzelfde zal zijn", vertelt hij in de Krant Van West-Vlaanderen.

De groep jongeren moet vooral bijleren van de profs, het wordt hard labeur. Tegelijk is het ook een beloning voor het sterke seizoen. "Onze beloftenploeg heeft het ook heel goed gedaan in de competitie. Die titel is het resultaat van een goede werking, maar het duidt natuurlijk ook op de aanwezigheid van talent. Die jongens krijgen nu hun kans op het trainingsveld van de A-kern. Dit is een eerste logische stap, maar nadien zullen er nog vele kleintjes volgen."