Tweedeklasser ziet droom in vervulling gaan: Overtuigd van nieuwe verhaal

Tweedeklasser ziet droom in vervulling gaan: "Overtuigd van nieuwe verhaal"

31-05-2016 23:50

Lierse SK heeft de Wadi Degla JMG Academy overgenomen. Dat is een academie waar veel jeugdig talent een opleiding krijgt. Tot voor kort was deze academie in handen van Jean-Marc Guillou. Maar het contract liep af. 

De nieuwe academie krijgt de naam Wadi Degla Lierse Academy. En daar zijn de Pallieters erg trots op. "Vandaag wordt deze droom werkelijkheid", klinkt het op de clubwebsite. "De academie verhuist volgend seizoen van Tongerlo naar Lier en komt dus onder de vleugels van Lierse terecht. Wadi Degla is ook overtuigd van de vele voordelen van dit nieuwe verhaal."

"Zowel in onze academie als in onze jeugdwerking zitten heel wat talentvolle jongeren. Om te zorgen voor een zo hoog mogelijke doorstroming naar het eerste elftal toe, gaan we proberen te zorgen voor een geoptimaliseerde synergie tussen de beide werkingen. De opleiding zal ook aangepast worden gebaseerd op onze ervaringen uit de voorbije jaren, onze jonge academiespelers misten bv. wedstrijdervaring." 

Spelers
"Alle jongens die momenteel een opleiding genieten in onze academie zijn overtuigd om te blijven. Lierse voert momenteel individuele gesprekken met alle spelers en hun ouders zodat iedereen een goed gevoel heeft bij deze overgang. Wij wensen eerst met hen correct te communiceren en daarom dus nog geen verdere commentaar te geven over de praktische organisatie van de nieuwe academie."