Voormalige ster van AC Milan noemt Nederlandse Eredivisie als mogelijke bestemming

Voormalige ster van AC Milan noemt Nederlandse Eredivisie als mogelijke bestemming

31-05-2016 20:20

Het verblijf van Alexandre Pato bij Chelsea blijft naar verwachting beperkt tot een halfjaar. De Braziliaanse aanvaller is echter niet van plan terug te keren naar zijn thuisland.

Chelsea nam Pato in januari op huurbasis over van Corinthians, maar verder dan twee wedstrijden en één doelpunt kwam hij niet. Een terugkeer naar Brazilië ziet de 26-jarige aanvaller echter niet zitten. "Ik hoef ook niet per se in een Europese topcompetitie te voetballen. Iets daaronder zou ook niet slecht voor me zijn", vertelt Pato aan SporTV.

De oud-spits van AC Milan noemt in die categorie Portugal, Rusland én Nederland. "In Portugal heb je bijvoorbeeld Jonas (Benfica, red.), die aan de lopende band scoort. In Rusland heeft Hulk (Zenit Sint-Petersburg, red.) zich in de nationale ploeg gevoetbald. Ik kijk uit naar een mooie club."

Het verblijf bij Chelsea werd geen succes. Interim-manager Guus Hiddink maakte nauwelijks gebruik van Pato. "Ik had gehoopt meer te spelen, maar ik heb geen moment spijt gehad van mijn move naar Stamford Bridge. Chelsea heeft me goed ontvangen. Ik heb laten zien dat ik er klaar voor ben om weer in Europa te schitteren."