'Trainer van Bundesliga-rivaal nieuwe trainer van Schalke 04'

'Trainer van Bundesliga-rivaal nieuwe trainer van Schalke 04'

31-05-2016 13:47

Markus Weinzierl wordt de nieuwe trainer van Klaas-Jan Huntelaar bij Schalke 04. De 41-jarige Duitser komt over van FC Augsburg en tekent een verbintenis tot medio 2019 in Gelsenkirchen, meldt het Duitse sportblad Kicker.

De komst van Weinzierl hing al enige tijd in de lucht. Hij is de opvolger van André Breitenreiter, die eerder deze maand kort voor het laatste competitieduel van Schalke tegen Hoffenheim zijn vertrek aankondigde. Onder Breitenreiter eindigde Schalke dit seizoen op de vijfde plaats in de Bundesliga, waardoor Die Königsblauen volgend seizoen deelnemen aan de Europa League.

Voor Weinzierl, die sinds 2012 aan het roer stond bij Augsburg, is dat podium niet onbekend. Vorig jaar leidde hij zijn ploeg voor de eerste keer in de clubhistorie naar het tweede Europese clubtoernooi. Augsburg geraakte verrassend door de groepsfase en werd bij de laatste 32 nipt uitgeschakeld door latere finalist Liverpool.

Schalke wil na het enigszins teleurstellende seizoen een andere koers varen. Naast Breitenreiter moest ook technisch directeur Horst Heldt wijken. Voor hem werd Christian Heidel weggehaald bij Mainz.