Rechter wijst eist Antwerp af, Eddy Wauters mag vijf miljoen euro gaan opeisen

Rechter wijst eist Antwerp af, Eddy Wauters mag vijf miljoen euro gaan opeisen

31-05-2016 13:40

Ex-voorzitter Eddy Wauters mag zijn vijf miljoen euro op gaan eisen bij Antwerp. De club wilde dat via de rechtbank verbieden, maar de kortgedingrechter wees deze eis af. Volgens de rechter was er een gebrek aan hoogdringendheid, zo melden diverse media.

Op 19 maart werd Antwerp door de Arbitragecommissie veroordeeld tot het betalen van 4.988.409 euro aan Eddy Wauters. The Great Old heeft een zaak lopen bij rechtbank van eerste aanleg in Brussel om deze beslissing nietig te verklaren, maar de uitspraak volgt pas op 29 juni. In afwachting van de uitkomst, spande de club al een kort geding aan. Hiermee wilde het Wauters verbieden om nu al zijn geld op te eisen. De rechter besliste daar dinsdag echter anders over.

De kortgedingrechter wees de eis van Antwerp af wegens een gebrek aan hoogdringendheidvond. "Het feit dat de supporters plots ongerust worden en gedestabiliseerd zouden zijn, maakt op zich geen hoogdringendheid uit", zo noteerde de kranten de uitspraak van de rechter.

De 82-jarige Wauters heeft direct actie ondernomen en al uitvoerend beslag laten leggen op de consignatierekening waarop het geld gezet werd. "We zijn inderdaad begonnen met de uitvoering van de arbitrale beslissing, maar we hebben het geld nog niet ontvangen", aldus advocaat Yves Teughels, die de ex-voorzitter vertegenwoordigt.