Parel van De Bruyne beslist matige oefenpot tegen Zwitserland

28-05-2016 18:05
1

De Rode Duivels speelden zaterdag niet hun beste interland ooit. Ze wonnen de oefenpot tegen de Zwitsers wel met 1-2. In het slot van de partij knalde Kevin De Bruyne de Belgen naar een gevleide zege.

De Rode Duivels begonnen met Axel Witsel als rechtsachter. De rest van de achterhoede bestond uit Thomas Vermaelen, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. Het was opvallend genoeg de middenvelder van Zenit Sint-Petersburg, die zaterdagmiddag in de achterhoede beste indruk naliet. Vertonghen daarentegen zakte door de mand.

Bijna al het gevaar van de Zwitser kwam via hun rechterkant. De Belgische linkerkant met Vertonghen en Hazard had het knap lastig. Uiteindelijk kraakten de Belgen ook. Bij een zoveelste actie van Michael Lang kregen de Belgen de bal niet weg. Blerim Dzemaili profiteerde en zette Zwitserland op voorsprong na 31 minuten.

Lang konden de Zwitsers niet genieten van hun voorsprong. Drie minuten na de openingstreffer zorgde Lukaku voor de gelijkmaker na een assist van Dries Mertens. Toen kregen we eindelijk een wedstrijd met kansen aan beide kanten.

Na de rust voerden de twee bondscoaches heel wat wissels door. Dat was nefast voor het niveau van het spel. We leken af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, maar toen ontbond Kevin De Bruyne zijn duivels. Met een weergaloze poeier knalde hij België naar de overwinning. Even daarvoor had Haris Seferovic nog rood gekregen.

Wat vond jij van de match? Wie was de uitblinker? Schrijf het bij de comments!