Bayern München geeft Real duidelijke boodschap over Lewandowski

Bayern München geeft Real duidelijke boodschap over Lewandowski

28-05-2016 13:54

Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge heeft de Madrileense hoop op Robert Lewandowksi de grond ingeboord. Real Madrid zat al om tafel met de zaakwaarnemer van de Poolse spits, maar lijkt een transfer uit het hoofd te moeten zetten.

"Ik weet één ding zeker", zegt Rummenigge tegen Kicker. "Lewandowski speelt volgend seizoen voor Bayern München. Daar kunnen geen twijfels over bestaan. De beslissing is genomen: wij zullen Robert niet verkopen, ongeacht welk bod er op tafel komt. Er is geen 'pijngrens' bij Robert." Daarmee doelt de preses op het feit dat Lewandowski geen ontsnappingsclausule in zijn contract heeft.

Waar teamgenoten als Manuel Neuer, Thomas Müller, Jerome Boateng en David Alaba onlangs hun contracten verlengden tot medio 2021, bleef een nieuwe krabbel van de 27-jarige aanvaller tot dusver uit. Lewandowski ligt evenwel nog tot de zomer van 2019 vast, waardoor Rummenigge zich geen al te grote zorgen maakt.

Lewandowski lijkt zijn doorlopende verbintenis zelf echter niet als een obstakel te zien. "Soms moet je iets nieuws overwegen om een nieuwe impuls te krijgen", liet hij weten aan Bild. De Pool scoorde dit seizoen dertig keer in 32 competitieduels.