Kabasele geeft de moed nog niet op: Het is 50-50

Kabasele geeft de moed nog niet op: "Het is 50-50"

28-05-2016 10:06

Centrale verdediger Christian Kabasele van Racing Genk is nog niet helemaal over de verloren heenmatch van donderdag tegen Charleroi heen. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Maar het is zoals het is. Nu moeten we die teleurstelling achter ons laten", blijft hij strijdvaardig.

Kabasele gelooft er nog in. "Op dit moment is het vooral een mentale kwestie. Het is 50-50. Zij wonnen de eerste match, maar er is nog een tweede om te winnen. We hebben thuis vier keer gescoord tegen Club Brugge en zelfs vijf keer tegen Anderlecht. We zijn dus ook in staat om drie keer te scoren tegen Charleroi."

De speler die op de reservelijst van de Rode Duivels staat zegt in Het Belang van Limburg dat Genk hun eigen spel moet spelen. "Het is belangrijk dat we niet als een kip zonder kop erin vliegen. Een ideaal scenario? Zolang we met drie goals verschil winnen, vind ik het best. Al doen we het in de laatste tien minuten. Maar het is duidelijk dat een vroege goal ons meer rust zou brengen." 

"Naar mijn mening moet een club als Genk altijd Europees spelen", vervolgt de 25-jarige Kabasele. "Bovendien zijn twee seizoenen na mekaar zonder Europees voetbal een bijzonder slechte zaak. Dat moeten we niet verbergen. Het zal een domper zijn als het niet lukt, maar er zijn ook veel positieve zaken te vermelden. Daarom zullen de resterende negentig minuten ons seizoen niet verknallen. Wat we met deze jonge gasten gerealiseerd hebben, is knap. Er is een goede basis voor volgend seizoen gelegd."