Duchâtelet doet meteen grote beloftes: Wij moeten ambitieuzer worden

Duchâtelet doet meteen grote beloftes: "Wij moeten ambitieuzer worden"

27-05-2016 13:02

Roland Duchâtelet is helemaal terug. Hij neemt STVV terug over van Bart Lammens, en op de Facebook-pagina van STVV maakt hij meteen duidelijk wat hij precies van plan is.

Duchâtelet laat meteen weten dat hij niet tevreden is met de huidige prestaties van de clubs. "Het is duidelijk dat wij hier een belangrijke club hebben, in aantal toeschouwers zijn we de zesde of de zevende club. We hebben ongeveer hetzelfde aantal supporters als KV Mechelen. Dan zou je verwachten dat we qua positie in het klassement hoger staan dan wat we de laatste tijd gehad hebben. Dat moet de bedoeling zijn, om op sportief vlak wat ambitieuzer te worden", klinkt er meteen sterke taal.

Ook al had hij geen officiële functies meer bij STVV, toen moet hij toegeven dat hij op de achtergrond altijd invloed heeft gehad. "Ik ben niet echt weggeweest, ik ben hier blijven wonen. Daarnaast heb ik altijd heel goede contacten onderhouden met de vorige eigenaar, en daarom lijkt dit mij nu de beste oplossing voor de toekomst van de club. Ik kan CEO Philippe Bormans nu ook heel goed bijstaan op sportief vlak", kondigt de kersverse eigenaar aan.