OFFICIEEL: Arsenal betaalt stevige som voor komst van Bundesliga-sensatie

OFFICIEEL: Arsenal betaalt stevige som voor komst van Bundesliga-sensatie

25-05-2016 12:40

Het hing al even in de lucht, maar nu is de kogel door de kerk. Granit Xhaka tekent een contract bij Arsenal. Dat maakt de Engelse topclub woensdag bekend via de officiële kanalen.

Volgens Engelse media is een bedrag van veertig miljoen euro gemoeid met de transfer van de Zwitser, die overkomt van het Duitse Borussia Mönchengladbach. Sommige media melden zelfs dat het om 45 miljoen gaat. Arsenal heeft in het persbericht geen bedrag bekendgemaakt. Ook de contractduur van Xhaka wordt niet openbaar gemaakt.

De 23-jarige Zwitser was de aanvoerder van het Gladbach dat het voorbije Bundesliga-seizoen als vierde eindigde en daarmee een plek in de voorronde van de Champions League afdwong. "Ik ben heel trots dat ik bij Arsenal teken", is de eerste reactie van Xhaka op de clubsite. "Ik kan niet wachten om naar Londen te vertrekken."

Xhaka is 41-voudig international van Zwitserland. Voordat hij bij Gladbach speelde, kwam hij uit voor FC Basel. Daar won hij twee landstitels en één Zwitserse beker. "Granit is een fantastisch talent met ervaring in de Champions League en Bundesliga", reageert Arsenal-trainer Arsène Wenger. "We hebben hem lang in de gaten gehouden. Echt een speler die kwaliteit toevoegt aan onze selectie. Ik wens hem een heel goed EK en kijk uit naar volgend seizoen."