Tabula rasa bij RSCA: 'Anderlecht ontslaat vrijwel hele technische staf'

Tabula rasa bij RSCA: 'Anderlecht ontslaat vrijwel hele technische staf'

25-05-2016 07:05
5

De revolutie van Anderlecht is ingezet. Na het mindere jaar van paars-wit krijgt de club een extreme make-over. Zo wordt de technische staf helemaal door elkaar geschud. Dat heeft ook gevolgen voor Besnik Hasi.

De technische staf van Anderlecht zal er volgend seizoen helemaal anders uitzien. Het Laatste Nieuws meldt dat dinsdag bijna de hele staf te horen kreeg dat hun verhaal stopt. Keeperstrainer Max De Jong mag blijven, voor T3 Mo Ouahbi wordt er intern naar een oplossing gezocht. De rest lijkt te moeten vertrekken.

Ook Hasi mag (of moet) dus vertrekken. Officieel werd er nog niet over gecommuniceerd, maar hij lijkt aan de kant geschoven te worden. Na acht jaar bij paars-wit gezeten te hebben, moet hij dus op zoek naar een nieuwe club. Lang zal dat waarschijnlijk niet duren. Onder andere Trabzonspor toont interesse.

Dat Anderlecht besloten heeft om niet enkel Hasi, maar de hele technische staf aan te kant te schuiven, is opvallend. T2 Geert Emmerechts en analist Bart Meert moeten de club na meer dan een decennium paars-wit verlaten. Ook physical coach Jurgen Seegers krijgt de bons.