WS Brussel wil licentiemanager aanklagen wegens racisme

WS Brussel wil licentiemanager aanklagen wegens racisme

24-05-2016 09:31
1

White Star Brussel speelde kampioen in Tweede Klasse, maar kreeg geen proflicentie en zakt volgend seizoen naar de Amateurliga. De club vraagt de KBVB en Pro League nu om stappen te ondernemen tegen licentiemanager Nils Van Brantegem wegens racisme.

Het was WS Brussel-voorzitter Charles Simar die de kat de bel aanbond. "Wat doe je met die grote zwarte man? Met Bico zul je nooit een licentie krijgen", zouden volgens Simar de woorden zijn geweest van Van Brantegem.

De KBVB en Pro League reageerden echter niet op de heisa. WS Brussel kan dat niet vatten. "Als zij hun verantwoordelijkheid niet nemen, zullen we juridische stappen ondernemen", laat de club nu weten in een communiqué. "Vijf dagen na de open brief van onze voorzitter hebben we nog steeds geen reactie gekregen van de voorzitter van de KBVB of van de bestuurders van de Pro League."

"Dergelijke woorden zijn onaanvaardbaar in 2016. De uitspraak is bovendien gedaan door iemand die een directe invloed heeft op de beslissingen van de Licenticommissie en zorgt voor een extra smet op de manier waarop WS Brussel behandeld is. We hebben de FIFA en UEFA ook op de hoogte gebracht. De instanties moeten nu bewijzen dat ze racisme niet toleren."