Mannaert: Er moet eindelijk iemand bij die Simons kan opvolgen

Mannaert: "Er moet eindelijk iemand bij die Simons kan opvolgen"

21-05-2016 11:10
1

Vincent Mannaert laat in een interview met Het Laatste Nieuws zijn visie op de titel van Club zien. Hij denkt een aantal sterkhouders zoals José Izquierdo te kunnen houden. 

De Champions League moet hierbij helpen. "Als ik praat met Izquierdo, Bjorn Engels, Stefano Denswil..., en als ik alleen nog maar naar mezelf kijk, dan is er dat gevoel van: 'Hey! Wow! Champions League!'"

Mannaert zeg dat dit de sterkste kern van Club in zijn periode is. "Het is alleszins de meest complementaire groep - de meest op elkaar ingespeelde ook."

De manager geeft ook een sneer aan AA Gent, dat vorig jaar zijn kern kon samenhouden. Hij wil hetzelfde doen maar denkt dat het moeilijker zal worden. "Ja... Wij houden de groep samen. Met dát verschil dat de marktwaarde van deze ploeg hoger is dan die van de ploeg waarmee AA Gent is kampioen geworden. Meunier is Rode Duivel, Denswil komt van Ajax, Izquierdo... Het is logisch dat voor dié jongens meer interesse zal zijn dan, met alle respect, voor de spelers van Gent, twaalf maanden geleden."

Waar de kern moet versterkt worden is ook duidelijk. "Op het middenveld moet er eindelijk iemand bij die Timmy Simons kan opvolgen... Met het zware programma moeten we ook een alternatief vinden voor Ruud Vormer. Vooraan en op de vleugels zitten we goed."