Hij spartelt zich wel weer uit het zwarte gat van het gemankeerde EK

"Hij spartelt zich wel weer uit het zwarte gat van het gemankeerde EK"

18-05-2016 23:56

Van de hemel naar de hel, zo kan je de voorbije dagen van Bjorn Engels wel omschrijven. De verdediger van Club Brugge vierde zondag nog de titel. Maar enkele dagen later moet hij zijn plaats in de EK-selectie van de Rode Duivels opgeven door een blessure. 

"De EK-droom van Björn Engels is uiteengespat: spierscheur. De verdediger van Brugge kende vaker blessureleed, maar deze keer is de consequentie fataler: kruis over het EK", geeft columnist Hugo Camps aan in Het Laatste Nieuws. "Dat hij bij de definitieve selectie misschien ook afvaller zou geweest zijn, verzacht de pijn niet. Hij dacht helemaal niet aan afvallen, alleen maar aan schitteren."

"Björn Engels heeft eerder tegenslag gekend met blessures. Hij spartelt zich wel weer uit het zwarte gat van het gemankeerde EK. Intussen releveert hij de schraalte aan centrale verdedigers bij de Rode Duivels. Na zijn sterke periode bij Brugge zal zijn naam de komende weken blijven circuleren in en rond het nationale team. Hij zal bij momenten zelfs gemist worden."