Analist ziet Engels, Boyata en Lukaku in selectie Europees Kampioenschap

Analist ziet Engels, Boyata en Lukaku in selectie Europees Kampioenschap

10-05-2016 19:00

Door het afhaken van Vincent Kompany kunnen andere Belgische verdedigers hopen op een EK-selectie. Lude Vandewalle, journalist voor Het Nieuwsblad, zet alle kanshebbers op een rij.

Vandewalle twijfelt niet aan de selectie van Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Nicolas Lombaerts, Thomas Vermaelen en Jason Denayer. Als aanvulling geeft hij Dedryck Boyata het meest kans. "Hij werd kampioen met Celtic en ligt in de bovenste schuif bij de technische staf. Hij kan ook als rechtsachter worden uitgespeeld", legt de journalist uit. De hamstringblessure van de jonge verdediger kan wel een probleem vormen.

Daarnaast ziet Vandewalle Wilmots ook kiezen voor Björn Engels en Jordan Lukaku. "In onze competitie is geen enkele spits tegen Engels opgewassen. Hij beheerst elk aspect van het verdedigen en is sterk in het uitvoetballen", zegt hij over de verdediger van Club Brugge. Bij Lukaku roemt hij vooral zijn aanvallende mogelijkheden. De internationale ervaring kan wel een probleem zijn bij beide spelers.

Afvallers
Vandewalle wil ook Guillaume Gillet nog niet afschrijven. "Als 32-jarige kan hij de nodige ervaring toevoegen", legt hij uit. De ex-speler van Anderlecht speelt bij Nantes wel op het middenveld en niet op rechtsachter. Ook Bruggelingen Laurens De Bock en Thomas Meunier mogen het volgens de journalist vergeten. Die eerste komt volgens hem aanvallend te kort, die tweede verdedigend.