Koeman komt met nieuws over toekomst: 'We hebben kort gesproken'

Koeman komt met nieuws over toekomst: 'We hebben kort gesproken'

06-05-2016 17:50

Ronald Koeman gaat meteen na de laatste competitiewedstrijd tegen Crystal Palace met de clubleiding van Southampton in gesprek over zijn toekomst. Eerst mikt de Nederlandse manager nog op plaatsing voor de Europa League.

Het huidige contract van Koeman loopt medio 2017 af. "Donderdagmiddag hebben we kort gesproken over de toekomst en ik heb voorgesteld om na de wedstrijd tegen Crystal Palace de toekomstplannen te bespreken. Als de clubleiding graag wil praten, dan luister ik", liet hij weten tijdens zijn persconferentie.

Southampton gaat zondag eerst op bezoek bij Tottenham Hotspur. De 4-2 zege op Manchester City heeft The Saints vertrouwen gegeven. "Vooral de manier waarop we wonnen was heel goed, maar ik verwacht een sterk Tottenham. Ze spelen fantastisch voetbal, net als wij." Met nog twee speelrondes voor de boeg is de equipe van Koeman drie punten verwijderd van een clubrecord. Nooit eerder behaalde de club meer dan zestig punten in de Premier League.

"Dat zou een geweldige prestatie zijn, want iedereen weet hoe goed we het vorig seizoen hebben gedaan", stelt Koeman, die bovendien met nummer zeven Southampton nog volop in de race is voor Europees voetbal. Welke plaatsen recht geven op Europees voetbal, is nog afhankelijk van wie de FA Cup en de Europa League winnen.