Dembélé vervolgd voor klauw: Drie matchen schorsing veel te weinig

Dembélé vervolgd voor klauw: "Drie matchen schorsing veel te weinig"

04-05-2016 16:57

De Engelse voetbalbond gaat Mousse Dembélé vervolgen op basis van televisiebeelden. De Rode Duivel plantteeen klauw in het gezicht van Chelsea-spits Diego Costa tijdens de wedstrijd tussen Chelsea - en Tottenham. De Engelse bond lijkt niet van plan om Dembélé mild te behandelen.

Neen, mooi was het niet. De wedstrijd tussen Chelsea en Tottenham maandagavond op Stamford Brigde had meer weg van een rugbymatch dan van een voetbalwedstrijd op topniveau. Smerige tackles, vuile fouten, ontelbare opstootjes en gele kaarten bij de vleet. 

Vooral de Tottenham-spelers lieten zich van hun slechtste kant zien. Tottenham moest winnen om haar titelkansen gaaf te houden, en de spelers gingen duidelijk gebukt onder die druk. Moussa Dembélé, normaal de rust zelve, ging helemaal over de rooie en krabde in het aangezicht van Diego Costa. Het leek de omgekeerde wereld wel.

Dembélé kreeg geen gele kaart, maar wordt nu dan toch vervolgd op basis van de beelden. De standaardstraf voor 'gewelddadig gedrag' is drie speeldagen schorsing, maar het ziet ernaar uit dat Dembélé veel langer niet zal mogen voetballen voor Tottenham. De FA wil Dembélé al zeker langer dan drie matchen schorsen, Engelse media spreken zelfs van tien wedstrijden schorsing.