Moeskroen-Péruwelz krijgt snel duidelijkheid over de licentie

Moeskroen-Péruwelz krijgt snel duidelijkheid over de licentie

04-05-2016 10:25

Moeskroen-Péruwelz krijgt spoedig duidelijkheid over de licentie. De eersteklasser verdedigde dinsdagavond zijn licentiedossier voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Het BAS doet ten laatste op dinsdag 10 mei uitspraak over het licentiedossier. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen.

De Licentiecommissie van de KBVB had medio april een licentie toegekend aan Moeskroen-Péruwelz, maar daar kwam verzet tegen. Degradant Oud-Heverlee Leuven, Sint-Truiden en Westerlo tekenden protest aan, omdat de club uit Henegouwen geleid zou worden door een spelersmakelaar van het Maltese bedrijf Lian Sports. Dat zou tegen de regels van KBVB en de FIFA zijn.

Volgens de drie clubs zijn ''er constructies opgezet om de realiteit te verdoezelen'', zo sprak advocaat Chris Vandebroeck tijdens de vier uur durende zitting in het BOIC-gebouw in Laken. Vandebroeck leidt samen met Johnny Maeschalck het juridische verzet van OHL, STVV en Westerlo. Voor OHL is de procedure voor het BAS het laatste redmiddel om volgend seizoen alsnog in de Eerste Klasse te blijven.