Standard gaat drukke transferperiode tegemoet, plannen van Rouches zijn bekend

Standard gaat drukke transferperiode tegemoet, plannen van Rouches zijn bekend

04-05-2016 08:21

Standard haalde dan wel Europees voetbal, maar kon geen plekje in Play-Off 1 bemachtigen. De club wil volgend seizoen beter doen. De Rouches beseffen dan ook dat er versterking nodig is. En die lijkt er te gaan komen.

De prioriteit lijkt op dit moment het aantrekken van een nummer zes. Daarnaast willen de Rouches een doelman die kan concurreren met Guillaume Hubert, twee ervaren centrale middenvelders, een extra verdediger en een spits met diepgang die helemaal alleen voorin kan spelen. Dat meldt Sport/Voetbalmagazine.

Uitgaand lijkt er dus ook wat te gaan gebeuren. Maar alles kan, niets moet. "Niemand moet echt weg", zegt TD Olivier Renard. "Er is dit seizoen al flink gesnoeid in de lonen, we willen niet weer de hele kern omgooien. We zijn niet van plan zes of zeven titularissen te halen."

Van Buyten
Standard kijkt voor de nieuwe aanwinsten naar Daniël Van Buyten. De sterke man bij Standard moet Renard helpen in de zoektocht naar versterking. De Rouches hopen te kunnen profiteren van zijn netwerk.

Zo is David Pütz, de 19-jarige Duitse verdediger van Bayer Leverkusen, die momenteel op test is, er daar één van. Andere spelers die via zijn netwerk kwamen, waaronder Gabriel Boschilia, Giannis Maniatis en Víctor Valdés, leken toch geen groot succes. Daarom worden er nu enkel spelers gehaald die ook beantwoorden aan het profiel van Yannick Ferrera.