Anderlecht-verdediger moet vrezen voor zware schorsing

Anderlecht-verdediger moet vrezen voor zware schorsing

03-05-2016 14:33

Kara Mbodj is vanmiddag voor de Geschillencommissie van de voetbalbond verschenen. De Anderlecht-verdediger werd op het matje geroepen voor een charge op KV Oostende-spits Joseph Akpala. Hij moet vrezen voor een harde straf.

Scheidsrechter Wim Smet besloot tijdens de wedstrijd een gele kaart uit te delen, een beslissing die door de Geschillencommissie omgezet zou moeten worden in een schorsing. De Reviewcommissie besloot immers de fase uit die wedstrijd te herzien en daarom moest Mbodj dinsdag bij de voetbalbond verschijnen. 

De procureur van de voetbalbond vroeg drie speeldagen schorsing voor de charge. Daniël Spreutels, advocaat van de club, leidt de verdediging van de speler en vond een sanctie van drie speeldagen buiten proportie. Hij hoopt die te herleiden tot één speeldag. ''Wij vinden dat totaal overdreven. Er was absoluut geen kopstoot in de fase te bespeuren, terwijl dat in de pers wel breed uitgesmeerd werd. We zouden tevreden zijn met één speeldag schorsing'', zo filmde Het Laatste Nieuws.

De definitieve uitspraak volgt dinsdag later op de middag.