JPL Top - Speeldag 6: In het hart, Winst onder druk en Stevige Kerels

JPL Top - Speeldag 6: In het hart, Winst onder druk en Stevige Kerels

02-05-2016 19:30

Ook deze week blikt de redactie van VoetbalPrimeur.be terug op de voorbije speeldag. In deze rubriek verzamelen we de drie meest positieve zaken of spelers die ons het afgelopen weekend opvielen. Want er viel weer heel wat te beleven op de velden van de Jupiler Pro League.

Eerbetoon aan Mertens
Het afgelopen weekend was het alweer een jaar geleden dat Gregory Mertens ons verliet. Hij mag dan al 365 dagen uit het zicht zijn, uit het hart is hij nog lang niet. De afgelopen dagen brachten heel wat spelers uit Eerste Klasse een eerbetoon aan Mertens. Zijn ex-ploegmaats van Sporting Lokeren herdachten hem met een videoboodschap en een rouwband. Anderen – waaronder Mbaye Leye van Zulte Waregem – droegen dan weer een special T-shirt voor de onfortuinlijke verdediger. Het applaus in de vierde minuut tijdens Charleroi – Lokeren deed ons ook iets. Het eerbetoon van de Anderlecht-fans ook.

Winnen onder druk
Anderlecht moest dit weekend winnen om de blamage tegen KV Oostende uit te vegen. Paars-wit deed dat met overtuiging tegen AA Gent, een ploeg waar het dit seizoen nog niet van won. De 2-0 was verdiend. Enkel jammer dat het openingsdoelpunt van Kara Mbodj duidelijk buitenspel was. Onder druk stond Anderlecht er weer. Dat kan ook van Club Brugge worden gezegd. Met Anderlecht terug hijgend in de nek maakte het indruk tegen Racing Genk (3-1). In de Cristal Arena werd Blauw-Zwart nog weggespeeld. Zondag toonde Club Brugge wie momenteel de baas is in de Jupiler Pro League. De champagne mag net weer wat kouder gezet worden. Wie weet mag deze ontkurkt worden binnen twee weken. Dan ontvangt het Anderlecht.

Proficiat KVK
Wat een beetje in de lijn van de verwachtingen lag, kwam dit weekend uit. KV Kortrijk heeft Play-Off 2A gewonnen. De Kerels hadden in hun poule eigenlijk geen tegenstand. Standard speelde enkel veredelde oefenmatchen en Waasland-Beveren en Moeskroen waren al lang blij dat ze de eindronde haalden. Voor KVK begint nu pas het echte werk. Op de slotspeeldag tegen Moeskroen kan het de nodige mensen laten rusten. Daarna kan Kortrijk zijn seizoen pas echt kleur gaan geven en gaan strijden om een Europees ticket. Er liggen nog twee obstakels in de weg.