Voorzitter haalt uit naar 'fans': Geen supporters meer, dat zijn criminelen”

Voorzitter haalt uit naar 'fans': "Geen supporters meer, dat zijn criminelen”

01-05-2016 18:32

Antwerp moest in de Proximus League de titel aan WS Brussel laten. Na de 0-0 gingen enkele 'fans' van The Great Old over de schreef. Een dag na de feiten veroordeelt Antwerp-voorzitter Jan Michel het gedrag van de aanhang. 

"Via de burgerrechtelijke uitsluitingsprocedure kan er een stadionverbod tot vijf jaar worden opgelegd. We hebben die procedure al een tiental keer opgestart. Voor wat de rellen van zaterdagavond betreft wachten we het onderzoek af. Als uit de resultaten blijkt dat een stadionverbod zich opdringt, dan starten we uiteraard de procedure op. Het kan niet dat zo’n criminelen - want ik noem hen geen supporters - de bovenhand krijgen”, aldus Jan Michel tegenover Belga.

"Zij besmeuren de goede naam en reputatie van onze club en zorgen ervoor dat we misschien weer met de combiregeling geconfronteerd worden”, klinkt het bij de Antwerp-voorzitter. Dit wil zeggen dat fans die een match op verplaatsing willen bijwonen een ticket in voorverkoop moeten kopen. Fans met een ticket moeten dan ook nog mee met de bus van een supportersclub.