Doelman Vanhamel pareert kritiek: Logisch dat WS Brussel nog moet groeien

Doelman Vanhamel pareert kritiek: "Logisch dat WS Brussel nog moet groeien"

01-05-2016 11:10

White Star Brussel is kampioen in Tweede Klasse en promoveert, mits het een licentie krijgt, naar Eerste Klasse A volgend seizoen. De club krijgt dan wel veel kritiek, doelman Mike Vanhamel vindt dat onterecht.

"White Star moet zowel op als naast het veld nog groeien", zegt hij aan Sporza. "Je kan niet verwachten dat een club die nog maar drie jaar bestaat al 10.000 supporters heeft. Het sportieve laten primeren en punten pakken is de beste manier om toeschouwers aan te trekken", aldus de goalie. "Het project van de club was om naar eerste klasse te promoveren. Dat het na een jaar lukt, is leuk, maar anders zouden we ook zijn doorgegaan."

Vanhamel kwam vorige zomer transfervrij over van het Nederlandse NEC Nijmegen. Met 15 clean sheets had hij een belangrijk aandeel in de titel. Of hij blijft, is nog niet duidelijk. "We zullen zien of de ambities van de club en mijn ambities stroken met elkaar, maar ik denk het wel."

WS Brussel heeft nog wel geen licentie voor profvoetbal volgend seizoen. De doelman begrijpt dat niet helemaal. "Als spelersgroep zijn we verrast over al die berichten over het financiële aspect. Wij zijn normaal betaald en weten niet waar die verhalen vandaan komen. De licentie moet in orde worden gemaakt", maakt hij duidelijk.