Staat eerste doelman volgend seizoen nog wel onder de lat bij Genk?

Staat eerste doelman volgend seizoen nog wel onder de lat bij Genk?

29-04-2016 09:40

Marco Bizot is dit seizoen de nummer één onder de lat bij Racing Genk. Het is echter onzeker of hij na de zomer ook nog de eerste doelman is bij de Limburgers. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Bizot won de concurrentiestrijd van László Köteles, maar de laatste weken maakt hij geen sterke indruk in Play-Off 1. De Nederlander maakte een enorme blunder tegen Anderlecht en afgelopen weekend veroorzaakte hij tegen AA Gent een strafschop in blessuretijd. Genk verloor zodoende beide matchen. 

Een nieuw seizoen met Bizot én Köteles in de kern lijkt op dit moment uitgesloten, aldus Het Laatste Nieuws. Volgens de krant kloppen met Nordin Jackers (18) en Gaetan Coucke (17) ook twee doelmannen uit de eigen jeugd nadrukkelijk op de deur. Genk moet dus beslissingen nemen.

"Na het seizoen zullen wij met elke speler samenzitten", zegt sportief directeur De Condé. De 25-jarige Bizot keepte tot op heden twintig competitiematchen voor Genk en hield daarin acht keer zijn doel schoon. Hij heeft nog een contract tot medio 2017, met een optie voor een extra jaar.