WS Brussel haalt gram en heeft titel voor het grijpen in Tweede Klasse

WS Brussel haalt gram en heeft titel voor het grijpen in Tweede Klasse

26-04-2016 17:59
1

WS Brussel heeft voor de groene tafel 2 punten extra gekregen en is daardoor de nieuwe leider in Tweede Klasse. Winst zaterdagavond is zo voldoende voor de titel.

White Star speelde in de competitie 1-1 gelijk tegen Seraing, waar ene Jeffrey Rentmeister in actie kwam. Die kwam in oktober 2015 over van - jawel - White Star, maar Seraing had in september een transferverbod gekregen van de FIFA. De Belgische Voetbalbond verklaarde Rentmeister in eerste instantie speelgerechtigd, maar trok die beslissing later in. Het beroep van Seraing bij de FIFA haalde niets uit.

White Star legde klacht neer bij de voetbalbond, en krijgt nu dus gelijk. Daardoor krijgt de club een forfaitzege en dus 2 punten extra. Daardoor komt de club op 62 punten en springt ze over Eupen en Antwerp (61 punten) naar de leiding. Een zege zaterdagavond om 20 uur in eigen huis tegen Patro Maasmechelen, volstaat dus voor de titel in de Proximus League.

Licentie
White Star heeft op dit ogenblik wel nog geen licentie voor het profvoetbal. De club probeert via een beroepsprocedure bij het BAS toch nog die licentie te bekomen. Het BAS behandelt het dossier van de Brusselaars op maandag 2 mei om 18 uur.