'Oud-Heverlee Leuven wil twee spelers weghalen bij Dender'

'Oud-Heverlee Leuven wil twee spelers weghalen bij Dender'

25-04-2016 11:30

Oud-Heverlee Leuven moet stilaan gaan denken aan volgend seizoen, want ook in de Eerste Klasse B zal het geen kinderspel worden. Daarom heeft het Leuvense bestuur volgens Het Laatste Nieuws al twee versterkingen in gedachten. 

De meest opvallende van de twee namen is ongetwijfeld Esteban Casagolda, een aanvaller die in Derde Klasse alles aan flarden speelt. Hij heeft bij FC Dender ondertussen al 25 doelpunten in 29 wedstrijden. De 29-jarige Casagolda, een jeugdproduct van FC Brussels, heeft bijna heel zijn carrière in de derde afdeling gespeeld. Hij was eerder actief bij Diegem, Racing Mechelen en Union, maar ook even bij Motherwell in de Schotse Premier League. Daar maakte hij evenwel geen enkel doelpunt.

De andere naam waar OHL op mikt is de 19-jarige keeper Xavier Gies. Die komt uit de jeugdopleiding van Anderlecht en heeft ook nog even bij SV Roeselare gespeeld. Na een tussenstop in Derde Klasse kan hij nu dus terug een niveau stijgen, maar OHL ziet hem wel vooral als een reservedoelman.