Anderlecht en Club Brugge zeiden nee tegen Edmilson

Anderlecht en Club Brugge zeiden nee tegen Edmilson

24-04-2016 08:19

Junior Edmilson vertrok deze winter naar Standard, maar dat had ook een andere Belgische topclub kunnen zijn. Edmilson was overal welkom, maar zijn makelaars waren wel erg veeleisend. Daarom liep het spaak met AA Gent, Club Brugge en Anderlecht.

Michel Louwagie vertelt in Fan! dat hij met de rug tegen de muur werd gezet door de makelaars. Louwagie heeft een vaste berekening om de makelaarskosten te berekenen, maar die viel niet in de smaak. "Voor een contract van vier jaar en een jaarloon van 500.000 euro kwam ik uit op 150.000 euro commissie. Ik deed er spontaan nog 50.000 bij voor kosten die ze blijkbaar al hadden gemaakt. Ik was nog tot 250.000 euro gegaan, maar ze vroegen 1 miljoen. Dan is het hek van de dam."

Blijkbaar heeft zijn entourage dat niet alleen bij Gent geprobeerd. "Ik heb gehoord dat ze hetzelfde hebben gevraagd bij Anderlecht en bij Club Brugge. Ik weet niet hoe veel Standard uiteindelijk heeft betaald. Er zijn geen prijsafspraken tussen clubs, dat zouden we beter wel doen. Het is vooral een zaak van opbieden."