Standard kan nog steeds rekenen op Duchâtelet: 'Er komt meer dan tien miljoen aan'

Standard kan nog steeds rekenen op Duchâtelet: 'Er komt meer dan tien miljoen aan'

22-04-2016 20:58

Standard kan weldra een nieuwe berg geld in ontvangst nemen. Dat meldt RTBF. De Rouches zouden immers profiteren van de nakende toptransfer van Michy Batshuayi, die op weg lijkt naar de Premier League. Oud-eigenaar Roland Duchâtelet onderhandelde immers een groot percentage indien Marseille de aanvaller door zou verkopen.

Volgens het Franse L'Equipe beukt Batshuayi weldra de deur naar Engeland open. Dat zou l'OM een recordbedrag moeten opleveren. De Franse subtopper wil Batshuayi laten vertrekken, maar dat moet wel minimum 40 miljoen euro opleveren. West Ham wil de top en de concurrenten in Londen het vuur aan de schenen leggen en zou bereid zijn de transfersom neer te leggen, maar ook Tottenham mengt zich nu in de debatten.

Die transfer zou Standard een prachtig bedrag opleveren. Volgens RTBF onderhandelde Duchâtelet immers een doorverkooppercentage van 35% op het totale bedrag. Indien Batshuayi effectief voor 40 miljoen, of meer, het Kanaal oversteekt, dan mag Standard-voorzitter Bruno Venanzi meer dan 10 miljoen euro op de clubrekening verwachten.