Hasi over de topper: Winnen is de enige optie

Hasi over de topper: "Winnen is de enige optie"

15-04-2016 17:20

Anderlecht ontvangt zondag Club Brugge op de derde speeldag van Play-Off 1. Paars-wit moet winnen wil het de leider onder duk zetten. Trainer Besnik Hasi beseft dat ook. "We zijn sterk genoeg om ze te kloppen."

Anderlecht heeft de statistieken alleszins aan zijn kant. Club kon sinds 9 september 1998 niet meer winnen in het Constant Vanden Stockstadion. "Dat is een leuke statistiek", aldus Hasi op de personferentie voor de topper. "Zondag is ze echter niet van tel. Het zal van de details afhangen. Zij kunnen door hun voorsprong wel met minder druk de wedstrijd voorbereiden."

Anderlecht haalde dan wel zes op zes in zijn eerste twee wedstrijden, overtuigen deed het nog niet. Toch is Hasi ervan overtuigd dat een zege erin zit zondag. "We zijn sterk genoeg om ze te kloppen. We toonden de voorbije wedstrijden een goede mentaliteit. De scherpte van op training wil ik ook zondag zien. In balbezit moeten we wel dominanter spelen."

Teambuilding
Bij winst kruipt Anderlecht tot op één punt van de leider, met nog zeven wedstrijden te gaan erna. Maar volgens Hasi heeft Anderlecht het niet in eigen handen. "We hebben na zondag twee uitwedstrijden voor de boeg, op Oostende en Gent. Het is nog veel te vroeg om conclusies te trekken. We gaan nog niet rekenen."

De sfeer in de groep bij Anderlecht zit alvast goed, zegt Hasi. "Mijn spelers hebben deze week zelf initiatief genomen en een teambuilding georganiseerd, een etentje voor de ploeg en de staf."