Vermant heeft plannen met Brugse jeugd: Project op middellange termijn

Vermant heeft plannen met Brugse jeugd: "Project op middellange termijn"

13-04-2016 14:42

Club Brugge maakte afgelopen week indruk op de Nike Academy Cup. Blauw-Zwart won het toernooi. Ook in eigen land doen de Bruggelingen het goed. Onder leiding van coach Sven Vermant staan de Brugse beloften bovenaan het klassement.

De taak van Vermant was nochtans niet gemakkelijk. "Het is belangrijk op te merken dat we met een vrij grote groep gestart zijn, met jongens uit de U16, U17, U19 en enkele spelers die al bij de beloften zaten, maar niet vaak speelden. Daardoor was het in het begin aftoetsen, onze weg zoeken en voor iedereen zijn plaats afdwingen. Om er nu specifiek één punt uit te halen waarin we gegroeid zijn… Het is een algemene progressie", vertelt hij op de website van Club Brugge.

De keuze voor zo'n jong team is toch opvallend. "Dat was een bewuste keuze vanuit Club. Met deze jonge groep zijn we bezig aan een project op middellange termijn. Dat betekent niet dat iemand die het bij mij goed doet, maar jong is, geen kansen krijgt om hogerop te raken", vertelt Vermant.

"We willen spelers langzaam laten proeven van het echte werk, zodat ze daarmee leren omgaan en beseffen wat er nodig is om het te maken als voetballer. Vanuit mijn ervaring als speler probeer ik dan iedereen voorbij de individuele drempels te brengen", besluit hij.