'Anderlecht maakt werk van transfer: nieuwe Yaya Touré op komst'

'Anderlecht maakt werk van transfer: nieuwe Yaya Touré op komst'

06-04-2016 07:02
1

Anderlecht kan binnenkort werk maken van een nieuwe zomertransfer. Paars-wit staat op het punt om de Ivoriaanse middenvelder Idrissa Doumbia definitief vast te leggen. Hij kan voor vier of vijf jaar tekenen bij de Brusselse club.

Doumbia arriveerde in maart van vorig jaar al in Brussel voor een stage bij de club. Hij kon iedereen overtuigen van zijn kwaliteiten, maar kon nog geen profcontract tekenen. De Ivoriaanse middenvelder is namelijk nog geen achttien jaar oud. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Er volgden daarna nog twee positieve stages van Doumbia bij de club. Anderlecht hoopt hem op 14 april, wanneer hij achttien jaar wordt, een volwaardig profcontract aan te kunnen bieden. In zijn vaderland wordt Doumbia al aanzien als de nieuwe Yaya Touré. Hij is 1,87m, technisch en gespierd en kan het best uit de voeten als defensieve middenvelder.

Doumbia zal echter niet gratis overkomen vanuit Ivoorkust. De Brusselse club zal nog een transfersom moeten betalen aan de Ivoriaanse tweedeklasser Entente Sportive de Bingerville. Maar verwacht wordt dat dat geen problemen zal opleveren. Doumbia zou zo - na Sofiane Hanni - de tweede zomertransfer van paars-wit moeten worden.