Coach RWDM voert een nieuw regime in: Het is hier geen Club Med meer

Coach RWDM voert een nieuw regime in: "Het is hier geen Club Med meer"

14-02-2016 11:22

RWDM nam eind januari afscheid van trainer Danny Ost. De Brusselse vierdeklasser stond op dat moment tiende in het klassement. Zijn vervanger Christian Rits drukte meteen zijn stempel op de club. "Het is hier geen Club Med meer", klinkt het.

Zaterdag ontvangt RWDM leider Olympic in het Edmond Machtensstadion. Rits laat niets aan het toeval over en ging de Henegouwers afgelopen zaterdag, terwijl RWDM een vrij weekend had, scouten en zat zondag in de tribune tijdens de wedstrijd van Ganshoren. "Het lijkt me niet meer dan normaal dat ik onze twee komende tegenstanders persoonlijk ben gaan bekijken", stelt hij in Het Laatste Nieuws.

"Uit de wedstrijd van Charleroi heb ik niet zo heel veel geleerd, want de leider heeft zeker niet met zijn sterkste ploeg aangetreden tegen Waterloo. Ik vond zelfs dat Charleroi gevleid heeft gewonnen. Maar ik ga me zeker niet blind staren op die wedstrijd, want ik heb heel wat videobeelden gezien van onze tegenstander van vanavond en weet dus heel goed hoe sterk hij is. En ik kan je verzekeren dat de tweede club uit Charleroi niet toevallig aan de kop staat", aldus Rits.

"Maar we hebben ook een goede ploeg, hoor. Zeker als iedereen doet wat van hem gevraagd wordt en het groepsbelang voorop stelt. Gezien onze plaats in de rangschikking én rekening houdend met de ambitie van de club is er geen ruimte voor individualisten. We moeten als groep ademen, spelen, vechten en resultaten boeken", stelt Rits.

"Ik stel met plezier vast dat iedereen weer met veel goesting traint. Ook mentaal zit het goed, al kan dat vertrouwen alleen maar een extra boost krijgen door positieve resultaten te pakken"