Doelpuntenkermis in de Cristal Arena, 6 spelers vinden de weg naar het doel

13-02-2016 22:14

Of Racing Genk klaar is voor de eindsprint in de strijd om een Play-Off 1-ticket? Jawel! Dat bewezen de Limburgers zaterdagavond tegen Waasland-Beveren. In de Cristal Arena werd het maar liefst 6-1. Enkel Nikos Karelis wist 2 keer te scoren.

Blijkbaar heb je geen goed veld nodig om veel doelpunten te krijgen. De grasmat van de Cristal Arena lag er verschrikkelijk slecht bij, maar dat zorgde wel voor een prachtige openingsgoal. Na 9 minuten scoorde Karelis al. De Griek deed het net zoals bij zijn debuut met een soort omhaal.

Toen Zinho Gano raak trof voor de bezoekers, leken we een echte wedstrijd te krijgen. Dat was zonder de mannen van Peter Maes gerekend. Die kozen voor eenrichtingsvoetbal. Gevolg: bij de rust stond het al 4-1. Eerste scoorde Neeskens Kebano met een penalty. Daarna trof Leon Bailey na een prachtige actie en uiteindelijk mocht Karelis zijn tweede van de avond maken.

Na de rust bleven de mannen van Stijn Vreven het moeilijk hebben. Genk bleef aanvallen en scoorde nog 2 keer.  In de 71ste minuut trof Thomas Buffel raak. Het slotakkoord was van Christian Kabasele, 6-1.

Door de zege staat Racing Genk nu stevig op de 5e plaats in het klassement. Het telt 41 punten. Dat zijn er 14 minder dan leider AA Gent. Charleroi en Zulte Waregem morsten zaterdag met de punten en hebben nu een achterstand van 3 en 4 punten op de Limburgers.