Het Valentijnselftal: Een Manchester City-hart en een Kus in Kortrijk

Het Valentijnselftal: Een Manchester City-hart en een Kus in Kortrijk

14-02-2016 10:36

Elk jaar is het op dezelfde datum weer zover: de vooraf aangekondigde dag van de liefde. Voor de ene is het de dag om erop uit te trekken met zijn partner, voor Voetbalprimeur.be is dat het moment om een elftal in elkaar te steken! De volgende elf namen kregen van ons een plekje in het "liefdevolle" valentijnselftal.

Doelman: Joe Hart - 28 jaar - Manchester City
In doel beginnen we bij de plek waar het allemaal begint, het hart. De doelman van Man City krijgt dan ook een plekje in het elftal. De Engelse international speelt al meer dan acht seizoenen voor The Citizens en won samen met Vincent Kompany twee keer de Premier League. 

Rechtsachter: Eros Pisano - 28 jaar - Verona
Voor wat erotiek op Valentijn moet je bij Pisano zijn. De 28-jarige Italiaan staat in ons valentijnselftal op de rechtsachter. De verdediger speelt ook nog eens bij Verona, de ploeg die afkomstig is uit de stad waar het verhaal van Romeo en Julia zich afspeelt.

Centrale verdediger: Kern Cupid - 31 jaar - W Connection
Valentijn is ook de grootste werkdag van Cupido. Die blijkt ook gewoon in Trinidad en Tobago te wonen. Sterker nog, het is een voetballer genaamd Cupid. De Caribische verdediger komt in eigen land uit voor W Connection en heeft al 25 caps achter zijn naam staan.

Centrale verdediger: Ian Harte - 38 jaar - ex-Leeds United
Hij is inmiddels gestopt met voetballen, maar Harte hoort zeker ook in het elftal. De Ierse verdediger met de toepasselijke achternaam maakte eind jaren 90 en in het begin van het millenium furore bij Leeds United. Na avonturen bij Levante, Sunderland en Reading besloot hij eind vorig seizoen te stoppen bij Bournemouth.

Linksachter: Danny Rose - 25 jaar - Tottenham Hotspur
Valentijn is niet volledig zonder een cadeautje voor je partner. Voor sommigen hoort daar ook een roos bij. De Engelse linksachter staat dan ook zonder twijfel in de ploeg. Net zoals Harte, werd de Engelsman opgeleid bij Leeds United. Hij kwam in 2007 bij Tottenham Hotspur terecht. Na uitleenbeurten aan verschillende lager geklasseerde clubs, krijgt hij nu vaak zijn kans bij The Spurs.

Centrale middenvelder: Eros Schiavon - 32 jaar - Avellino
Italië is het land van de liefde, dan hoort er dus ook een tweede Italiaan in het team te staan. Schiavon past perfect in dat plaatje. De veteraan belandde nooit op het hoogste voetbalniveau, maar kreeg steeds wel een plekje bij lager geklasseerde ploegen. Hij speelde onder meer voor Treviso, SPAL, Cittadella en is nu actief voor Avellino.

Centrale middenvelder: Guillermo Amor - 48 jaar - ex-Barcelona
Voor de Spaanse romantiek moet je in Barcelona zijn. De in Benidorm geboren Amor is een voormalig icoon van FC Barcelona. De Spanjaard won maar liefst vijf keer de Spaanse competitie met de Catalanen en werd één keer Europees kampioen. Hij is inmiddels ook als coach aan de bak. Hij werkt voor het Australische Adelaide United.

Centrale middenvelder: Valentin Stocker - 26 jaar - Hertha BSC
Valentijn, iets anders geschreven dan in de dag, speelt momenteel in Duitsland. De Zwitserse Stocker komt uit voor Hertha BSC. Daar is hij één van de sterkhouders geworden na een geweldige periode bij het Zwitserse Basel. In eigen land werd hij maar liefst zes keer kampioen.

Rechtsbuiten: Romeo Castelen - 32 jaar - Western Sydney Wanderers
Het toneelstuk Romeo en Julia mag zich dan wel in Verona afspelen, maar één van de hoofdrolspelers lijkt gewoon uit Suriname te komen. Castelen, geboren in Paramaribo, is de Romeo van het voetbal. De Surinamer brak door bij Den Haag en Feyenoord alvorens na een avontuur in Duitsland en Rusland in Australië te belanden. Hij speelt nu voor Western Sydney Wanderers.

Spits: Vagner Love - 31 jaar – Monaco
De liefde moet je in Frankrijk gaan zoeken, meer bepaald in Monaco. De Braziliaanse spits Love komt namelijk uit voor de Monegaskische topclub. De ex-international brak volledig door in het koude Rusland, maar kon nooit schitteren bij een andere Europese club. Hij keerde meermaals terug naar Brazilië, alvorens in januari zijn kans nog eens te wagen bij Monaco.

Linksbuiten: Tomislav Kis - 21 jaar - KV Kortrijk
Gelukkig is er ook in België nog wel wat plaats voor Valentijn. Bij KV Kortrijk komt namelijk Kis aan de bak. De Kroatische aanvaller werd vorig seizoen aangekocht door de Kerels, maar kon zich nog niet echt doorzetten. De aanvaller werd in eigen land nochtans gezien als een echt toptalent. Misschien kan hij na het ontslag van Johan Walem de liefde voor het voetbal opnieuw vinden.

View post on imgur.com