Ndidi koos voor Genk vanwege de zwaktes: De passing bijvoorbeeld

Ndidi koos voor Genk vanwege de zwaktes: "De passing bijvoorbeeld"

13-02-2016 13:20

Wilfred Ndidi begon niet sterk aan het seizoen, maar ontpopte zich intussen tot één van de sterkhouders bij Racing Genk. De Nigeriaan is een belangrijke schakel op het Genkse middenveld en voert zijn controlerende rol met verve uit. Dat leverde hem de nodige interesse op.

Genk weigerde in januari nog een miljoenenbod van het Duitse Hamburger SV. De Limburgers braken het contract van Ndidi open tot 2020. Ndidi twijfelde geen seconde om die overeenkomst te ondertekenen. "Omdat ik geen stappen wil overslaan. Ik moet nog veel bijleren. Mijn passing bijvoorbeeld. Om mezelf verder te ontplooien, wil ik veel spelen en die kans is in Genk groter dan in een buitenlandse topclub", zegt hij in Het Belang van Limburg.

Ndidi blaast de loftrompet voor trainer Peter Maes. De middenvelder houdt blijkbaar van een strenge oefenmeester. "In de nationale ploegen U17 en U20 heb ik in Nigeria ook met dat type van trainers gewerkt. Coaches die de spelers geen seconde met rust laten. Daar leer je het meeste van. Het bewijs is er: ik maak sinds vorig jaar deel uit van de Super Eagles", aldus Ndidi.