Gent zal het helemaal zelf moeten doen: Ze moeten niet hopen op onderschatting

Gent zal het helemaal zelf moeten doen: "Ze moeten niet hopen op onderschatting"

13-02-2016 12:05

AA Gent neemt het woensdag in de Champions League op tegen VfL Wolfsburg. De Buffalo's moeten niet hopen op onderschatting bij de Duitsers. "Die hoop zal ik Gent niet geven", zegt sportdirecteur Klaus Allofs.

Een aantal Gent-spelers bleef teleurgesteld achter na de loting voor de achtste finales van het kampioenenbal. Met Wolfsburg kwam er geen Europese topclub uit de trommel. "Het voetbal van Real, dat kunnen we Gent niet bieden. Maar misschien spelen we ook wel in het wit. Ik begrijp die reactie. In de Duitse beker hopen de kleine ploegen allemaal op Bayern, dan staan ze in het middelpunt", zegt Allofs in Het Laatste Nieuws.`

"We zijn niet héél bijzonder in de Champions League. Wij waren wél blij met AA Gent als tegenstander. Niet omdat we denken dat we de wedstrijd op voorhand gewonnen hebben, maar van alle ploegen behoort Gent wel tot de twee à drie meer haalbare kaarten. Zo denkt Gent wellicht ook over ons."

Toch neemt Wolfsburg het duel zeer serieus. "Dié hoop zal ik Gent niet geven, dat we ze gaan onderschatten", aldus Allofs. "Nog voor de loting hadden we al ontzag dat Gent zich geplaatst heeft. En erna zijn we ze intensief gaan scouten, ikzelf ben met de trainer het bekerduel tegen Brugge gaan bekijken."

Net als Gent zit ook Wolfsburg in een dipje. "We zijn in crisis, ja", bekent Allofs. "Maar misschien komt Gent net op het juiste moment om uit de crisis te raken. Al hoop ik dat we zaterdag al Ingolstadt kloppen. Volgens mij is het dieptepunt achter de rug."